Conducerea UCB Târgu-Jiu a prelungit vacanţa studenţilor pentru a face economie la căldură. Studenţii universităţii de stat au fost trimişi acasă din cauza frigului din sălile de curs. Surse din cadrul UCB susţin că instituţia de învăţământ ar avea probleme financiare, fiind restantă la plata facturilor la gaze. Rectorul Adrian Gorun infirmă acest lucru şi declară că Senatul UCB a fost cel care a hotărât sistarea cursurilor în luna ianuarie.
Ca să facă economie la utilităţi, conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) Târgu-Jiu a decis sistarea cursurilor în luna ianuarie. Dacă în alte centre universitare studenţii se află deja în plină sesiune de examene, la Târgu-Jiu aceştia sunt, încă, în vacanţă până pe 1 februarie. Voci din rândul studenţilor susţin că din cauza facturilor destul de încărcate la gaze, li s-a transmis că vor avea parte de o vacanţă prelungită. Mai mult, voci din UCB susţin că universitatea târgujiană ar avea datorii însemnate la utilităţi. Tocmai din această cauză, studenţii spun că, în luna decembrie, au fost chemaţi şi sâmbăta la cursuri, programul lor fiind destul de aglomerat. Adrian Stoian, reprezentantul Asociaţiei Studenţilor din UCB, a precizat că şi sesiunea va fi una scurtă, studenţii fiind nevoiţi să susţină examenele la foc automat.
Gorun face economie la gaze
Deşi susţine că Universitatea „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu nu înregistrează datorii la utilităţi, rectorul Adrian Gorun recunoaşte că programul studenţilor a fost modificat pentru a reduce costurile în luna ianuarie. „N-avem probleme cu plata facturilor. Noi am modificat programul chiar de la începutul anului universitar când am lucrat sâmbătă de sâmbătă pentru a putea să salvăm luna ianuarie ca lună de vârf şi nu suntem singura universitate din ţară care facem asta. În ianuarie e costul cel mai mare. Noi avem tot programul parcurs pentru semestru