„Ce greşeli de comunicare a făcut Traian Băsescu” (Adevărul). „Cine câştigă politic de pe urma protestelor” (România Liberă). „Ce trist! România a ratat din nou” (Evenimentului Zilei).
„Indignaţii României şi elitele ei” - în articolul din Adevărul, Ovidiu Nahoi remarcă faptul că "stâlpii statului, bărbaţi politici în putere, femei cu voinţă de fier, s-au ascuns. Niciun semnal de solidaritate între preşedinte, partidul său, Executiv şi coaliţia de guvernământ … declicul social s-ar fi produs oricum", crede Ovidiu Nahoi, iar motivele pe care le enumeră sunt multiple: "Decizii politice luate în forţă, fără ascultarea celor interesaţi. Legi cruciale, trecute prin asumarea răspunderii sau prin voturi dubioase, precum cea a pensiilor. Subordonarea TVR la fel de brutal ca la începutul anilor '90. Confiscarea politică a reformei şi transformarea ei într-un ciocan de dat în cap adversarilor politici şi chiar poporului întreg. Aruncarea austerităţii pe umerii clasei mijlocii şi ai categoriilor defavorizate. Guvernarea în beneficiul unui grup politico-economic restrâns, cu acces nelimitat la resursele statului. Promovarea imposturii de partid în locul profesioniştilor. Toate acestea îşi cer nota de plată", consideră Ovidiu Nahoi.
„Ce greşeli de comunicare a făcut Traian Băsescu” - citiţi de asemenea în Adevărul. Preşedintele a fost prea sigur că românii nu vor protesta şi nu a avut un scenariu de rezervă, cred comentatorii politici. În plus, şeful statului s-a bazat prea mult pe revenirea Puterii în sondaje.
„Cine câştigă politic de pe urma protestelor” - România Liberă caută răspunsul. În toate declaraţiile lor din ultimele trei zile, liderii opoziţiei nu au arătat cum vor putea ei rezolva, odată instalaţi la putere, tocmai problemele invocate de oameni în stradă: salarii reduse, pensii, nivel de trai, lipsa locurilor de muncă, taxa auto, etc. În lips