Bilanţul provizoriu al accidentului în care o navă de croazieră a eşuat în largul insulei italiene Giglio este de trei morţi şi circa 40 de răniţi. Potrivit informaţiilor furnizate de către compania Costa Crociere, care deţine nava, douăzeci de turişti români se aflau la bordul navei. Alţi 50 de români făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
În cursul după-amiezei de ieri, 38 de persoane erau date dispărute în continuare, dar autorităţile nu ştiu cu exactitate dacă acestea nu cumva au fost salvate fără a fi înregistrate pe liste.
Potrivit unui comunicat de presă al MAE, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, consulul general al României la Bologna s-a deplasat la Grosseto, pentru a elibera titluri de călătorie unui număr de aproximativ 20 de cetăţeni români, care s-au aflat la bordul vasului de croazieră Costa Concordia, naufragiată în Marea Mediterană. "Reprezentanţii diplomatici români vor asigura, în continuare, la cerere, asistenţa consulară necesară tuturor cetăţenilor români implicaţi în acest incident", precizează MAE, potrivit Mediafax.
Compania deţinătoare a vasului de croazieră a comunicat oficiilor diplomatice ale României în Italia faptul că la bordul navei Costa Concordia se aflau 29 de turişti români, precum şi 27 de cetăţeni români care făceau parte din personalul de bord şi servicii al navei, se mai arată în comunicat.
"Oficiile diplomatice ale României în Italia (Ambasada României la Roma, Consulatele Generale ale României la Bologna şi Torino) menţin legătura permanentă atât cu autorităţile italiene, cât şi cu armatorul, pentru stabilirea modalităţilor de transport al cetăţenilor români în ţară, compania italiană urmând să acopere costurile repatrierii acestora", menţionează MAE.
Armatorul Costa Crociere a precizat într-un comun