"Joia trecută am depus, în nume propriu, solicitarea pentru autorizarea unui miting de protest împotriva Guvernului, iar vineri mi s-a comunicat că membrii Comisiei Locale de ordine publică (n.r. - formată din reprezentanţi ai Jandarmeriei, Poliţiei şi Primăriei Oradea) mi-au autorizat acţiunea pentru marţi, 16 ianuarie. Eu o văd ca un miting pentru salvarea democraţiei, la care invit şi îmi doresc să participe mai ales oameni ai legii, colegi avocaţi, jurişti, medici, asistente, profesori, oameni care au cultură şi care pot fi lideri de opinie", a declarat avocatul Petru Trif, într-o conferinţă de presă pe care a susţinut-o, luni, la Baroul Oradea.
Chestie de demnitate
Trif a afirmat că după ce a depus cererea pentru autorizarea protestului a fost sfătuit să renunţe, pentru a nu suporta eventualele consecinţe în eventualitatea în care la miting s-ar produce fapte contravenţionale sau penale, însă consideră că protestul "este un act de demnitate".
"Unii m-au sfătuit să renunţ, ca să nu fiu tras la răspundere, ca organizator, dacă lucrurile vor scăpa de sub control, dar nu vreau să renunţ, pentru că este nevoie de o lecţie de demnitate când alţii se mulţumesc să se uite la televizor sau medicii se închid în cabinetele lor, deşi pe ei i-ar fi afectat direct proiectul legii sănătăţii propus de preşedinte", a spus avocatul Trif.
El a precizat că mitingul va avea loc marţi, cu începere de la ora 14, în faţa Prefecturii Bihor din Parcul Traian, deoarece "Prefectura este instituţia care reprezintă Guvernul în judeţ".
Legi "sub orice critică", efecte "catastrofale"
Trif a afirmat că a studiat cu atenţie proiectul legii sănătăţii redactat de Comisia prezidenţială, astfel că nu vorbeşte "din auzite", şi - ca jurist - consideră că acesta este "sub orice critică", provocând "un pas înapoi" pentru sistemul sanitar. "Am studiat proiectul legii să