Şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului un proiect care vizează strategia de dezvoltare a zonei turistice Rânca. Reprezentantul judeţului susţine că alături de documentaţia înmânată autorităţilor din cadrul Ministerului se află şi un proiect privind realizarea unei noi captări de apă la Rânca, în zona administrată de Primăria Baia de Fier. Este vorba de o nouă alimentare cu apă în valoare de 1,5 milioane de lei şi care prevede construirea unei conducte de 2,5 kilometri care să lege râul Galbenul de zona cabanelor, pensiunilor şi a hotelurilor din Rânca. Preşedintele consiliului judeţean susţine că fondurile pentru alimentarea cu apă vor fi alocate printr-o hotărâre de guvern.
Investiţii de şase milioane de euro
Ion Călinoiu a declarat că, până în prezent, investiţiile în telescaun, pârtie, canalizare şi staţia de apă depăşesc suma de şase milioane de euro. Odată ce va fi realizată noua alimentare cu apă, pârtiile de la Rânca vor fi dotate şi cu tunuri de zăpadă, pentru ca telescaunul să poată funcţiona şi aduce încasări autorităţilor locale şi judeţene. „Am depus la Ministerul Dezvoltării strategia de dezvoltare a zonei Rânca. Pe lângă încă o alimentare cu apă din râul Galbenul, se mai prevede realizarea altor pârtii şi a altei instalaţii de telescaun. Trebuie să avem în vedere şi condiţiile meteo, respectiv dacă ninge mai puţin, şi pârtiile vor fi dotate cu tunuri de zăpadă, imediat ce va fi asigurată încă o sursă de apă pentru Rânca. Investiţia va fi realizată imediat ce vor exista banii şi de ea se va ocupa Primăria Baia de Fier“, a precizat şeful Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.
3.000 de turişti la Rânca
Rânca rămâne în continuare principala atracţie turistică din judeţul Gorj şi din Oltenia, având în vedere că este unul dintre puţinele locuri cu z