Piata ieseana este considerata de responsabilii din Ministerul Agriculturii drept una dintre cele mai scumpe din zona, la inceputul anului. Potrivit raportarilor facute de angajatii Directiei pentru Agricultura, carnea de porc in carcasa costa intre 11 si 14,7 lei kilogramul, in timp ce la Suceava pretul variaza intre 9,5 si 12 lei, iar la Neamt un kilogram se poate cumpara cu minimum 10,5 lei si maximum 12 lei. Si ouale sunt mai scumpe pe piata ieseana, pretul transmis catre minister fiind cuprins intre 60 si 80 de bani, in timp ce la Neamt, Botosani si Suceava oul costa maximum 60 de bani bucata.
In schimb, in Iasi, pretul minim la kilogramul de carne de pui, de 9 lei, este comparabil cu cel de la Suceava, dar mult mai mic fata de judetele in care functioneaza ferme de crestere a pasarilor. La Vaslui, carnea de pasare costa intre 12 si 14 lei, iar la Botosani - 11 lei. Pentru Bacau nu s-au facut raportari.
Si la cereale si legume piata ieseana se mentine scumpa, kilogramul de cartofi ajungand la 1,5 lei, in timp ce la Botosani si Vaslui este 1 leu, iar la Suceava pretul variaza intre 50 si 80 de bani.
Si merele sunt mai scumpe la Iasi, ele ajungand la vanzare cu un pret maxim de 4,6 lei kilogramul, in timp ce la Suceava, Botosani, Vaslui si Neamt pretul nu depaseste 3 lei.
Piata ieseana este considerata de responsabilii din Ministerul Agriculturii drept una dintre cele mai scumpe din zona, la inceputul anului. Potrivit raportarilor facute de angajatii Directiei pentru Agricultura, carnea de porc in carcasa costa intre 11 si 14,7 lei kilogramul, in timp ce la Suceava pretul variaza intre 9,5 si 12 lei, iar la Neamt un kilogram se poate cumpara cu minimum 10,5 lei si maximum 12 lei. Si ouale sunt mai scumpe pe piata ieseana, pretul transmis catre minister fiind cuprins intre 60 si 80 de bani, in timp ce la Neamt