Centrul Bucureştiului a fost devastat pe o lungime de şase kilometri, de la Piaţa Universităţii la Parcul Tineretului. Informaţia vine de la primarul Sorin Oprescu. El a mers duminică noapte după terminarea protestului, pe străzile din centrul Capitalei.
Spaţii comerciale din zona Unirii au fost vandalizate, cel mai afectat fiind un magazin de telefonie mobilă, de unde s-au furat aparate şi alte accesorii.
Magazinul alimentar din spatele complexului comercial Unirea a fost vandalizat, geamuri de la case de schimb valutar au fost sparte, iar un chioşc de ziare a fost incendiat.
Centrul istoric al Bucureştiului a avut şi el de suferit, în urma protestelor de stradă de duminică noapte, acolo fiind smulse pietre din pavaj. De asemenea, au fost smulse cabluri, fiind semnalate defecţiuni în zona Pieţei Unirii.
Primarul Sorin Oprescu face un apel la calm, la înţelegere şi la comportament civic, susţinând că lucrurile pot fi rezolvate şi fără violenţă.
Pe stradă au rămas în urma protestului pietre, sticle sparte, resturi de la tuburile de gaze lacrimogene şi mobilier stradal distrus.
Agresorii au atacat forţele de ordine cu pietre şi mobilier stradal şi au incendiat mai multe obiecte, în zona magazinelor Cocor şi Unirea.
Incendii au avut loc în zona pasajului Unirii, bulevardului Mărăşeşti, magazinului Cocor şi străzii Halelor, unde a ars o maşină.
După protestele de duminică din Bucureşti, au fost răniţi 51 de oameni, potrivit SMURD şi Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.
Acţiunile de protest au început vineri şi s-au vrut a fi iniţial o formă de sprijin a societăţii civile faţă de medicul Raed Arafat, care şi-a dat demisia din postul de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma disputei cu preşedintele Traian Băsescu, pe tema legii sănătăţii.
Ulterior, protestele au degenerat, devenind violen