Consiliul de Mediere a organizat, marţi, un eveniment de predare a mandatului de către membrii Consiliului exercitat în perioada 2009-2011 şi preluarea mandatului de către noii membri, aleşi prin vot anul trecut. În urma alegerilor a fost ales preşedinte Dorin-Valeriu Bădulescu, vicepreşedinte, Ion Dedu, şi nouă membri ai Comisiei Permanente, care îşi vor exercita mandatul pe o perioadă de doi ani. "Medierea va trebui să fie procedura prealabilă obligatorie pentru soluţionarea unui litigiu înainte de a ajunge la instanţă. Proiectele prioritare de pe agenda mea vizează creşterea notorietăţii medierii în rândul populaţiei şi strângerea relaţiilor cu instituţiile din domeniul justiţiei. Din punct de vedere economic e mai avantajos pentru societăţile comerciale şi oameni, pentru că are loc o rezolvare rapidă a conflictelor. Decât să stea pe rolul instanţelor un an, mai bine rezolvă problemele cu ajutorul medierii într-o săptămână în mod rapid şi în acelaşi timp ieftin", a declarat, pentru Curierul Naţional, preşedintele Consiliului de Mediere, Dorin-Valeriu Bădulescu.
Acesta a spus că profesiei, ca să se bucure de un real succes şi să fie folosită la nivelul întregii societăţi, trebuie să îi crească notorietatea şi să aibă loc o schimbare de mentalitate, pentru că rezolvarea problemelor trebuie să se facă pe calea dialogului, şi nu în instanţă. "Consiliul îşi propune să realizeze în viitorul apropiat adoptarea în Parlament a proiectului de lege a constituirii corpului de mediatori, pentru un mediator puternic care să soluţioneze litigii. De asemenea, un obiectiv este şi crearea unui cadru flexibil, iar statutul mediatorului să fie mai bine definit", a subliniat Dorin-Valeriu Bădulescu.
Vicepreşedintele Consiliului de Mediere, Ion Dedu, şi-a propus, în cadrul mandatului său, ca medierea să fie procedura prealabilă obligatorie pentru ca oamenii să apeleze î