* s-au vernisat două expoziţii şi s-a susţinut o conferinţă
Cei 162 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu au fost sărbătoriţi la Muzeul Brăilei prin vernisarea a două expoziţii şi susţinerea unei conferinţe.
Expoziţia de carte rară, o parte din colecţia lui Ion Rogojanu, pune la dispoziţia publicului volume interesante, după cum a apreciat directorul adjunct al Muzeului, conf. univ. dr. Zamfir Bălan. Între cele mai importante exponate sunt: Manualul de limbă română scris în limba germană de Aron Pumnul în 1864, un facsimil care reproduce scrisul lui Mihai Eminescu din 1866, o listă a boierilor moldoveni unde apare boierul căminar Gheorghe Eminovici, un volum de poezii care îl are ca editor pe Matei Eminescu sau chiar un carnet de depuneri de la Brăila, cu semnătura lui Gheorghe Eminescu, tatăl poetului. Cealaltă expoziţie de medalistică dedicată poetului înfăţişează 122 de ani de medalistică Eminescu, lucrări executate de peste 40 de autori. Posesorul medaliilor, Victor Macarie, a prezentat poveştile celor mai importante exponate, una dintre acestea fiind comandată la doar nouă zile de la moartea poetului, de către un grup de prieteni. Altă medalie a fost bătută în 1910 de un mare artist, Fabio Celeste, iar o alta ar fi trebuit bătută în 1929, însă proiectul nu s-a mai realizat, iar în expoziţie este acum numai macheta acelei medalii lucrată de artistul Ion Schmidt Faur.
Foarte interesantă a fost şi intervenţia sculptorului Ion Deac-Bistriţa, care a explicat elevilor cum pot realiza şi ei, acasă, o medalie. A urmat conferinţa "Eminescu şi familia Eminovici" susţinută de cercetătorul dr. Valentin Coşereanu, reprezentant al Memorialului Ipoteşti, Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu".
La finalul evenimentelor au fost premiaţi câştigătorii Concursului interjudeţean de creaţie literară şi reviste şcolare