Companiile de asigurari nu despagubesc, in general, clientii carora li s-au vandalizat masinile in timpul unor revolte, proteste, greve, aceste evenimente fiind inscrise la excluderi. Acestea sunt acoperite uneori prin prime suplimentare. Vezi in ce cazuri pot asiguratorii sa refuze plata daunelor.
Inainte de a va adresa companiei de asigurari, trebuie sa cititi atent polita Casco, pentru a vedea ce riscuri sunt acoperite si care sunt excluderile.
Majoritatea companiilor definesc generic vandalismul ca fiind "avariere cu intentie, a autovehiculului asigurat, fara consimtamantul asiguratului". Insa la capitolul excluderi sunt trecute situatiile in care clientii Casco nu primesc despagubiri, precum razboi, greve, revolte, actiuni teroriste si paramilitare, conspiratie, sabotaj, etc.
Totodata, unele companii acopera avarile produse masinilor in urma revoltelor sau grevelor. Printre acestea se numara si Generali Romania.
Radu Ionescu, seful biroului de asigurari auto al companiei, a declarat pentru DailyBusiness.ro ca potrivit contractului standard, societatea acopera si actele de vandalism ca urmare a protestelor.
"Asigurarea pentru avarii accidentale acopera daunele materiale si directe produse autovehiculului asigurat ca urmare a tulburarilor civile, revoltelor, grevelor si a actelor de vandalism", se arata in polita Casco oferita de Generali Romania.
Radu Ionescu a precizat ca pana in prezent, companiei nu i s-au semnalat astfel de cazuri si nu au avizate dosare de daune pe vandalism in urma protestelor din Bucuresti si din tara.
In acelasi timp, sunt companii care acopera astfel de cazuri doar daca au fost platite polite suplimentare. In acest caz de afla Astra Asigurari.
Astfel, "prin precizarea expresa in polita si in schimbul platii, de catre asigurat/contractant, a unei prim