Aflaţi la final de mandat, aleşii au lăsat de-o parte măsurile nepopulare şi se concentrează pe finalizarea proiectelor începute, ca să dea bine înainte de alegeri.
"Constrângerile bugetare ne obligă să ne concentrăm pe finalizarea lucrărilor începute anul trecut şi să implementăm proiectele cu fonduri europene deja câştigate", declară primarul Ilie Bolojan. Asta nu înseamnă însă că nu vor exista şi "surprize"...
Va continua...
În 2012 orădenii vor strânge iar cureaua. "Din păcate se anunţă un an foarte strâns din punct de vedere financiar. Avem de plătit anul acesta 34 milioane lei (n.r. - lei noi), pentru că încep ratele la tramvaiele Siemens, iar pentru următorii trei ani avem programate cofinanţări de 30 milioane euro la proiectele europene, ne-am trezit că Guvernul ne-a luat un milion de euro prin scăderea cotei alocate din impozitele pe salarii", explică primarul Ilie Bolojan (foto).
În contextul în care impozitele pe proprietate, principala sursă de venit a oraşului, au rămas la nivelul din 2011, iar în cazul firmelor au scăzut de la 1,1% la doar 1% din valoarea de inventar, municipalitatea va trebui să renunţe la angajarea de lucrări noi. "Vom pune accent pe finalizarea lucrărilor începute şi demararea proiectelor europene contractate în anii anteriori", spune primarul.
Încep licitaţiile!
Construcţia noului CET pe gaz e cel mai important proiect început în 2012. "Dacă dăm greş, ne-am ars!", spune iniţiatorul proiectului, Marcel Boloş (foto), şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională. Proiectul valorează 94 milioane euro şi implică reabilitarea magistralelor II, din zona Tudor Vladimirescu, şi IV, din zona Parcului Petofi. Municipalitatea speră că după construirea centralei va putea vinde curent electric, acoperind din încasări parte din preţul gigacaloriei.
Pe lista investiţiilor anunţate se mai n