Pentru ca e iarna si racelile si gripa te pot afecta oricand, mananci mai multe citrice decat in timpul anului deoarece stii ca sunt sanatoase si te feresc de infectiile de sezon. Inainte insa de a arunca cojile de citrice la cosul de gunoi e bine sa afli de ce sunt bune si de ce ar trebui consumate.
Se recomanda ca citricele sa fie bine spalate, cu o periuta de bucatarie, inainte de a fi consumate, mai ales daca iti propui sa beneficiezi si de nutrientii din coaja lor.
Se stie ca citricele contin multa vitamina C, un nutrient necesar vietii, un antioxidant de exceptie, care contribuie activ la franarea proceselor degenerative din organism. Vitamina A, prezenta in citrice, te ajuta sa ai o piele sanatoasa si frumoasa, o dantura rezistenta si o structura osoasa sanatoasa si puternica.
Cojile de citrice reprezinta o adevarata farmacie, ele crescandu-ti imunitatea si avand actiune antiinflamatoare. Pot fi consumate ca atare sau date prin razatoarea mica si puse in laptele cu cereale, dimineata, la micul dejun, in prajituri sau limonade.
Cojile de citrice contin o substanta numita hesperidina, care micsoreaza atat tensiunea arteriala, cat si colesterolul. In lumea medicala, aceasta substanta este recunoscuta pentru capacitatea sa de a scadea riscul aparitiei afectiunilor cardio, a infarctelor sau a accidentelor vasculare.
Cojile de portocale au efect antiinflamator. La persoanele cu risc de infectie dispar inflamatiile daca mananca regulat coji de portocale, in felul acesta scapand de tratamentele cu antibiotice care au efect nociv asupra organismului.
Desi par a fi acide, cojile de citrice fac adevarate minuni pentru digestie deoarece au in compozitia lor substante care te ajuta sa ai o digestie buna si calmeaza iritatiile stomacale.
Pune cojile de citrice la uscat, langa o sursa de cald