Pe Domeniul Şureanu (Alba), zăpada naturală rezistă cinci luni pe an, ceea ce nu se întâmplă pe Valea Prahovei. Sunt 7 km de pârtii şi se estimează că, în trei ani, vor rivaliza cu staţiunile de fiţe. Sursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIUSursa: REMUS SUCIU
1 /.
Câteva cantoane silvice, o cabană părăsită şi câteva case de vacanţă ridicate de persoane care doreau să fugă la sute de kilometri distanţă de oraşele aglomerate.
Acestea erau singurele construcţii care existau în extremitatea sudică a judeţului Alba, mai precis în Luncile Prigoanei şi în zona numită "Poarta Raiului", cu trei ani în urmă.
În ultimii trei ani lucrurile au început să se schimbe într-un ritm alert. Şase pensiuni care funcţionează deja, un hotel de cel puţin patru stele care va fi gata la anul şi alte câteva pensiuni care vor fi ridicate. MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Reţineţi un loc: Şureanu, cu motto-ul "Schiaţi pe zăpadă" Pe Domeniul Şureanu (Alba), zăpada naturală rezistă cinci luni pe an, ceea ce nu se întâmplă pe Valea Prahovei. Sunt 7 km de pârtii şi se estimează că, în trei ani, vor rivaliza cu staţiunile de fiţe.
Zona are însă un dezavantaj major: 18 kilometri de drum pe care rişti să-ţi laşi baia de ulei dacă nu dispui de o maşină cu garda la sol mai mare de 17 centimetri.
Dezavantaj, drum prost şi distanţe mari
Singura variantă cât de cât rezonabilă de a ajunge iarna la domeniul schiabil Şureanu este prin oraşul Sebeş, de aici până sus, la baza pârtiilor, mai sunt de parcurs 60 de kilometri pe splendida Vale a Sebeşului, până la barajul lacului de acumulare Oaşa.
Din cauza distanţelor mari, doar cei care locuiesc relativ aproape (în judeţele Alba, Sibiu sau Hunedoara) şi sunt dispuşi să se trezească disde- dimineaţă pot să-şi programeze o d