Ion Crăciunescu, şeful CCA, contestă deciziile luate ieri la Adunarea Generală a LPF şi speră că acestea nu vor fi aprobate de Comitetul Executiv al FRF.
Ce valoare au, în opinia dumneavoastră, deciziile Ligii?
Niciuna, pentru că nu au bază regulamentară. Comisia Centrală a Arbitrilor şi LPF sunt două organisme paralele legate de FRF. Nu au tangenţă.
Propunerile vor fi însă înaintate Comitetului Executiv al FRF...
Nici Comitetul Executiv nu are prerogative în privinţa noastră. Uitaţivă în ROAF! Noi suntem un organism autonom, recunoscut ca atare de FRF.
Pot decide cluburile din Liga I înjumătăţirea baremurilor?
Pot doar să propună. Vedem ce se va întâmpla în Comitetul Executiv. Aş vrea să văd şi eu însă argumentele pe care le au în susţinerea acestui demers. Dacă vorbim de arbitri străini, baremul pentru o brigadă din afară este în jur de 15.000 de euro.
Şi atunci, care e explicaţia?
Vă spun eu care e: au sărit unii care nu mai au acces la Comisia Centrală. Gata! Nu mai sunt prietenii!
"Arbitrii nu sunt organizaţi"
Este şi un curent împotriva dumneavostră personal. Consideraţi că vor să vă facă să plecaţi?
Probabil că da. Vă dau un exemplu. În 2006, când m-am întors de la Timişoara şi am vrut să fiu observator, s-a introdus prima dată noţiunea că persoanele care au copii arbitri nu pot fi observatori. Acum, în 2012, cei din fruntea CCA nu pot să aibă copiii arbitri. S-a schimbat nuanţa, nu mai sunt observator, sunt în CCA.
Dacă s-ar înjumătăţi baremurile, arbitrii nu ar fi mai uşor de corupt?
Nu ştiu, este treaba lor. Treaba mea este să mă bat pentru drepturile lor. Problema este că arbitrii nu sunt organizaţi, altfel nu ar face ei, cei de la LPF, ce vor. Uite banii, nu sunt banii!
Dacă deciziile vor fi aprobate în Comitetul Executi