- Diverse - nr. 932 / 18 Ianuarie, 2012 O echipa de cercetatori de la Universitatea Washington, din Statele Unite, citata de descopera.ro, a descoperit ca, pe limba, exista un receptor gustativ si pentru moleculele de grasime, pe langa cei care ne permit sa identificam gusturile acru, amar, sarat, dulce si umami (savoare, placere). Sensibilitatea receptorului identificat de curand, pe care oamenii de stiinta l-au numit CD36, difera de la un individ la altul, ceea ce explica motivul pentru care unele persoane au tendinta de a consuma o cantitate mai mare de grasimi. Se estimeaza ca pana la 20% din populatia globului are un tip de receptor pentru grasimi cu o sensibilitate foarte scazuta, ceea ce o determina sa manance mai multe alimente grase. Descoperirea facuta de cercetatorii americani ar putea oferi solutia contra epidemiei de obezitate ce ia amploare in intreaga lume. Oamenii de stiinta spera sa poata creste sensibilitatea oamenilor la grasimea din alimentele pe care le consuma, mecanism prin care ar putea fi redus aportul de grasimi in organism. (L.P.) - Diverse - nr. 932 / 18 Ianuarie, 2012 O echipa de cercetatori de la Universitatea Washington, din Statele Unite, citata de descopera.ro, a descoperit ca, pe limba, exista un receptor gustativ si pentru moleculele de grasime, pe langa cei care ne permit sa identificam gusturile acru, amar, sarat, dulce si umami (savoare, placere). Sensibilitatea receptorului identificat de curand, pe care oamenii de stiinta l-au numit CD36, difera de la un individ la altul, ceea ce explica motivul pentru care unele persoane au tendinta de a consuma o cantitate mai mare de grasimi. Se estimeaza ca pana la 20% din populatia globului are un tip de receptor pentru grasimi cu o sensibilitate foarte scazuta, ceea ce o determina sa manance mai multe alimente grase. Descoperirea facuta de cercetatorii americani ar putea oferi solutia c