Angajarea de personal direct productiv va reprezenta unul din subiectele abordate în şedinţa Consiliului de Administraţie al CE Rovinari, de azi. Cu un program de lucru de şapte zile, liderul de sindicat de la Minerul Rovinari, Marin Golea a precizat că unitatea de exploatare are nevoie de personal şi asta pentru ca toate utilajele să poată funcţiona normal.
Încă de la începutul acestui an, carierele aflate în subordinea CE Rovinari şi au început activitatea la un program de lucru de şapte zile. Directorul general al CE Rovinari, Tiberiu Trotea, a precizat că „am încheiat anul 2011 bine, 2012 la fel. Lucrăm cu un program de şapte zile în carieră iar faţă de luna decembrie suntem la foc continuu şi în minerit. Activitatea se desfăşoară în condiţiile normale şi de securitate”.
Drepturi băneşti şi angajări la Rovinari
Pentru a putea funcţiona la un program de şapte din şapte, preşedintele Sindicatului Minerul Rovinari consideră că mai trebuie angajat personal direct productiv. Acesta este şi motivul pentru care în şedinţa Consiliului de Administraţie (CA) de azi, printre problemele ce se vor aborda, sindicatele vor cere şi angajarea a minim 30 de persoane. „La şedinţa CA se vor discuta problemele curente ale Complexului Rovinari, cu privire la indicatori, producţia de energie, de cărbune, rectificarea bugetului pe 2011, bugetul pe 2012”, a mai precizat Golea. De altfel, ca urmare a faptului că pe 2011 s-a depăşit producţia de cărbune cu un milion de tone cărbune şi cea de energie cu 20% sindicatele încearcă să obţină avizul pentru acordarea unor drepturi băneşti salariaţilor, mai exact plata orelor suplimentare. Un alt demers urgent ce se va discuta azi, la şedinţa CA, va fi şi acela legat de aprobarea angajării de personal direct productiv. „Avem o lipsă de personal de 160 de oameni. Perioada de lucru la şapte zile va fi una scurtă, dar cu toate ace