Vanzarea Carpatica, banca aflata in acest moment sub controlul omului de afaceri Ilie Carabulea, avanseaza destul de greu, in conditiile in care negocierile cu fondul britanic AnaCap au ajuns in faza unui memorandum de intelegere, au declarat in exclusivitate surse de pe piata financiara.
“Abia a fost stabilita structura tranzactiei prin care fondul AnaCap ar urma sa ajunga prin achizitie directa de actiuni si majorare de capital sa detina in final un pachet de circa 67% din Carpatica. In acest ritm, vanzarea nu ar putea avea loc mai devreme de luna iunie a acestui an”, sustin sursele citate. Acestea adauga ca in urma tranzactiei, pachetul detinut de Ilie Carabulea, care se ridica la finele lunii iunie dupa ultimele raportari de pe bursa unde sunt listate actiunile bancii la 41,28%, ar urma sa scada in jurul pragului de 5%, valoare peste care orice actionar este considerat semnificativ.
De asemenea, al doilea actionar important al bancii in acest moment, Corneliu Tanase, care detine un pachet de 11,22%, dupa ultimele raportari catre Bursa, ar urma sa isi faca exit-ul din Carpatica in urma tranzactiei cu AnaCap. Alte surse afirma ca AnaCap ar fi inceput inca de anul trecut demersurile pentru angajarea unui bancher care sa preia conducerea Carpatica, pe lista intrand expati care au activat si cunosc foarte bine piata romaneasca.
Contactat telefonic, Ilie Carabulea nu a dorit sa dea niciun fel de detalii pe acest subiect. “Spuneti-mi de unde aveti aceste informatii! Cine v-a spus asta? Daca nu imi spuneti, voi fi nevoit sa inchid”, a declarat Carabulea.
Omul de afaceri din Sibiu a negat pana acum existenta unor discutii serioase de vanzare a bancii pe care a fondat-o in 1999 alaturi de alti parteneri. Ilie Carabulea si Horia Ciorcila, presedintele Bancii Transilvania – nr. 3 dupa cota de piata calculata in functie de ac