Agentiile de leasing imobiliar din Romania flutura cu nerabdare cheile de la noile case ale romanilor, dar isi pastreaza dublura in caz de neplata!
Conform unei vorbe din popor, orice om gospodar ar trebui ca, pe parcursul vietii, sa ridice o casa, sa sadeasca un pom si sa faca un copil. Expresia ar trebui sa sufere o adaugire, adaptata putin la realitatea cotidiana, si sa includa si incheierea unui contract de leasing, fie el pentru acea masina frumoasa si cu piese de schimb foarte scumpe, fie pentru un petec de pamant si o casa primitoare pentru oaspetii veniti la gratarul de weekend.
Ce nu face omul pentru o indatorare pe cel putin doua decenii? Are la dispozitie destule variante, mai nou, sa lase mostenire copiilor sau nepotilor rata la leasing, doar trebuie sa-i responsabilizeze cumva si pe ei!
Tactica pasilor marunti spre ipoteca
Totul a inceput in urma cu cativa ani, atunci cand, pe piata nationala a aparut un boom imobiliar care a generat aparitia unor companii cu profil de leasing si care aveau drept scop oferirea de consultanta si sprijin financiar investitorilor din domeniul de real-estate, servind ca instrument financiar de garantie in fata institutiilor bancare refinantatoare. In practica, datorita operativitatii cu care poate satisface necesitatile financiare ale unei persoane fizice sau juridice, actiunea de leasing s-a conturat mai mult ca un element economic decat ca o entitate juridica.
Manati de dorinta antreprenoriatului si de fade veleitati in domeniul arhitecturii, multi romani care visau la o casa sau o afacere in domeniul imobiliar au apelat la fondurile girate de agentiile de creditare prin leasing imobiliar, contribuind impreuna la ridicarea unei Romanii cu acoperis impunator.
Practica de leasing poate fi considerata prin analogie varianta contemporana a unu