Tragedia vasului Costa Concordia, croaziera de lux cu peste 4.000 de oameni la bord care a naufragiat in noaptea de vineri spre sambata in largul coastelor italiene, s-a soldat cu unsprezece morti si mai multi disparuti, potrivit ultimului bilant anuntat de autoritatile italiene.
Naufragiu in Mediterana: Capitanul, acuzat ca a parasit vasul prea repede
Pe langa cei 11 morti, alte 29 de persoane, printre care si patru membri ai echipajului, sunt inca date disparute, in urma accidentului in care vasul Costa Concordia s-a lovit de un recif si a esuat in Mediterana, transmite pagina de Internet a postului de televiziune BBC in editia de miercuri.
Marti dimineata, echipele de salvare au facut mai multe gauri in vas, pentru a obtine acces in zone in care nu au reusit pana acum sa ajunga.
Cautarile supravietuitorilor in urma naufragiului vaporului au fost oprite, luni dupa-amiaza, dupa ce vasul a inceput sa se miste si ameninta sa se scufunde de tot in mare.
Fiecare pasager care s-a aflat la bord ar urma sa primeasa 10.000 de euro compensatie pentru pierderile materiale, pentru vacanta ruinata si pentru spaima suferita, in timp ce peste 70 de pasageri intentioneaza sa actioneze in judecata compania Costa Cruise.
De asemenea, autoritatile au decis sa suspende, pentru o perioada nedeterminata, cautarile celor disparuti, despre care se crede ca se afla inca la bordul navei uriase, care este inclinata si se poate scufunda si mai mult.
Ultima informatie referitoare la naufragiul vasului Costa Concordia il are, insa, in prim plan pe capitanul navei, Francesco Schettino, dupa ce un tribunal italian a decis sa il plaseze in arest la domiciliu sub acuzatia ca a adus vaporul prea aproape de tarm.
Schettino ar putea fi p