Fostul internaţional şi soţia sa, Dana, intenţionează ca la toamnă să inaugureze în propria casă, de la Timişoara, o instituţie de învăţământ pentru a-i ajuta pe micuţii năpăstuiţi de soartă.
Iosif Rotariu e omul de care microbiştii îşi aduc aminte că l-a redus la tăcere pe marele Maradona, la Mondialul din 1990. „Probabil, el a prins o zi proastă, iar eu una foarte bună", spune cu modestie Roti, ajuns acum la aproape 50 de ani. De altfel, modestia şi simplitatea sunt caracteristicile omului Rotariu, care a stat mereu departe de tentaţiile lumii mondene, de lumina reflectoarelor şi a preferat să-şi investească timpul şi banii în campanii de salvare a unor suflete care păreau pierdute. În ultimul timp, numele lui Rotariu se leagă de recuperarea micuţei Kassandra, un copil vitregit de soartă, însă fostul internaţional stelist e demult implicat în lupta de corectare a unor destine mai puţin fericite.
Cristian a fost înfiat la rugăminţile Rominei
Viaţa familiei Rotariu s-a schimbat în urmă cu şapte ani, când fiica lor cea mare, Romina, a aflat că suferă de diabet. În vârstă de doar 20 de ani la acea vreme, fata legitimă a fostului internaţional a fost internată la Centrul Medical din Buziaş pentru a învăţa să-şi trateze singură boala. Timp de o lună, Romina a aflat de la doctorii specialişti la ce sunt predispuşi bolnavii de diabet, cum se calculează glicemia, cum se injectează insulina, având un program bine stabilit cu mese şi gustări la ore fixe. Daniela, Kassandra, Cristian, Iosif şi Romina Rotariu (de la stânga la dreapta)
Când viaţa puştoaicei căzuse într-un con de umbră, ceva special a făcut-o să lupte şi să prindă încredere în propriile forţe. S-a întâmplat când l-a cunoscut pe Cristian, cel care avea să devină băiatul adoptiv al familie Rotariu. Inocenţa din ochii copilului, care avea atunci 2 ani, şi energia cu care zburda zi de