Guvernul României a aprobat, ieri, Hotărârea de Guvern privind aprobarea Listei cuprinzând 7 obiective de investiţii prioritare din infrastructura de gospodărire a apelor şi de mediu, precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestora, a anunţat ieri Ministerul Mediului, precizând că valoarea totală a acestora se ridică la aproape 452 mil. lei.
"Obiectivele de investiţii, în valoare totală de 451.733.000 lei, fac parte integrantă din Strategia naţională de management al riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung a Ministerului Mediului şi Pădurilor şi constau în regularizări ale cursurilor de râuri, apărări şi consolidări de maluri, recalibrări de albii şi punerea în siguranţă a barajelor şi a lacurilor de acumulare", a precizat ieri ministerul într-un comunicat.
Cele 7 obiective de investiţii aprobate prin actul normativ, precum şi indicatorii tehnico-economici aferenţi, au ca scop prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea în siguranţă a obiectivelor economice deja existente, precum şi eliminarea pericolului de pierdere a vieţilor omeneşti în 6 judeţe, şi anume: Argeş, Bihor, Cluj, Covasna, Dâmboviţa şi Maramureş.
Finanţarea lucrărilor se face de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Mediului şi Pădurilor, din surse proprii ale Administraţiei Naţionale "Apele Române", din împrumuturile acordate României de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.
Cele 7 obiective de investiţii aprobate prin actul normativ, precum şi indicatorii tehnico-economici aferenţi, au ca scop prevenirea efectelor distructive ale apelor mari, punerea în siguranţă a obiectivelor economice deja existente, precum şi eliminarea pericolului de pierdere a vieţilor omeneşti în 6 judeţe, şi