Persoanele care au un regim alimentar bogat în legume, fructe, ulei de măsline şi peşte prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de Parkinson. La această concluzie au ajuns savanţii de la Universitatea Tokyo, care au constatat că dieta mediteraneană înjumătăţeşte riscul apariţiei acestei boli.
Pe parcursul cercetării s-a constatat că nutrienţii conţinuţi de alimentele din această dietă menţin sănătatea celulelor nervoase de la nivelul creierului care sunt responsabile de apariţia Parkinsonului.
Rezultatele studiului, publicat în European Journal of Neurology, vin să sprijine cercetările anterioare care au sugerat că acest regim alimentar reprezintă cheia în prevenirea acestei afecţiuni cu care se confruntă 120.000 de persoane numai în Marea Britanie.
Deşi oamenii de ştiinţă nu au putut identifica cu exactitate care sunt alimentele care au acest efect protector, studiile anterioare au sugerat că apariţia Parkinsonului este determinată de stresul oxidativ, iar dieta mediteraneană are proprietăţi antioxidante. Fructele, legumele, peştele şi leguminoasele au un conţinut bogat în antioxidanţi, substanţe care luptă împotriva stresului oxidativ.
Potrivit statisticilor citate de Daily Mail, în Regatul Unit în jur de 10.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu Parkinson.
Persoanele care au un regim alimentar bogat în legume, fructe, ulei de măsline şi peşte prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de Parkinson. La această concluzie au ajuns savanţii de la Universitatea Tokyo, care au constatat că dieta mediteraneană înjumătăţeşte riscul apariţiei acestei boli.
Pe parcursul cercetării s-a constatat că nutrienţii conţinuţi de alimentele din această dietă menţin sănătatea celulelor nervoase de la nivelul creierului care sunt responsabile de apariţia Parkinsonului.
Rezultatele studiului, publicat în European Journal of Neurology, vin s