George Oprea are 31 de ani şi lucrează în cadrul CFR. Era dolofan încă de când era copil, iar de-a lungul vieţii a încercat, fără succes, o mulţime de modalităţi de slăbire. La cei 170 cm pe care îi are, greutatea de 200 de kg pe care „o purta pe picioare” a ajuns să-i afecteze serios viaţa şi sănătatea. Astfel, şi-a luat inima în dinţi şi a ajuns să se întâlnească cu bisturiul medicilor de la Spitalul Sf. Constantin din Braşov. Operaţia pe care a suferit-o i-a salvat viaţa. „De mic copil am fost obez şi am încercat şi alte diete dar n-au dat rezultat. Unele mi-au făcut mai mult rău”, a declarat George Oprea.
Aşteaptă cu nerăbdare
să-şi înceapă nouă viaţă
Pentru că George Oprea nu şi-ar fi putut permite costul operaţiei, de 5.000 de euro, Fundaţia Sf. Constantin şi firma de şuturi mecanice care furnizează materialele pentru operaţie, l-au sponsorizat pe pacient. George a fost operat în urmă cu 48 de ore, acum se reface şi aşteaptă cu nerăbdare să-şi înceapă noua viaţă, după ce va reuşi să scape de kilogramele în plus. „Se va simţi foarte mult, voi scădea foarte mult în greutate şi îmi voi putea relua toate activităţile”, ne spune pacientul.
Îndepărtează 80%
din stomac
George a suferit o operaţie numită gastrectomie longitudinală laparoscopică, tehnică pe care spitalul a introdus-o în lumea medicală braşoveană în luna iunie, anul trecut, când a fost operată o pacientă de 153 de kg. „E o tehnică care îndepărtează practic 80% din stomac şi lasă în loc un stomac tubulat de diametrul esofagului, cu capacitatea de 60-80 ml. Pacientul nu mai poate să consume decât cantităţi foarte mici de alimente, astfel că se induce o restricţie calorică”, ne spune dr. Bogdan Moldovan, medic chirurg.
Uşor de suportat
de pacient
Gastrectomia longitudinală laparoscopică este superioară altor operaţii de acest gen, cum ar