In ceea ce priveste bauturile alcoolice, exista recomandarea de a nu le amesteca pentru ca nu e bine, nu e sanatos, iar mahmureala de a doua zi se manifesta ca o adevarata boala, care trebuie tratata ca atare. Acelasi lucru ar trebui respectat si in cazul sucurilor naturale, mai ales atunci cand acestea sunt consumate ca remediu pentru tratarea unor afectiuni.
Combinatiile de sucuri, fie de fructe, fie de legume, sau fructe si legume la un loc, s-ar putea sa nu fie intotdeauna cele mai potrivite si efectele la care te astepti sa se produca intr-un timp mai indelungat sau deloc.
Daca te-ai hotarat sa urmezi o cura de sucuri naturale, atunci impune-ti si o anumita disciplina si respecta niste reguli care te vor ajuta sa ajungi mai repede, in timp, la rezultatele dorite.
Un suc natural din fructe sau legume poate fi baut numai acasa, preparat de tine, chiar daca unele se gasesc de vanzare in supermarketuri ori la magazinele de produse naturiste. Prin pasteurizare, sucurile din comert isi pierd o buna parte din calitati.
Sub aspect nutritiv, sucurile pregatite in casa sunt superioare celor din comert deoarece nu vor avea conservanti si vor fi consumate proaspete, in ziua in care le-am preparat, pentru ca asta conteaza foarte mult.
Numai sucul de cartofi se consuma imediat dupa preparare
Daca este posibil, cumpara produsele din piata, de la taraba, chiar daca nu sunt la fel de stralucitoare si perfecte ca forma si culoare precum cele care vin de peste mari si tari si care se gasesc la supermarketuri. Alege-le pe cele sanatoase, tari, fara pete.
Acasa, spala-le bine si lasa-le sa se usuce natural. Apoi, taie-le in bucatele si da-le prin storcatorul de fructe. Dupa ce l-ai preparat, lasa sucul sa se "odihneasca" 10 - 15 minute si apoi bea-l cu inghitituri mici si rare, in timp, cat vezi un se