Lacasuri de cultura care gazduiesc operele celor mai stralucite minti umane din toate timpurile, o serie din marile biblioteci ale lumii, merita calificativul de veritabile capodopere arhitectonice.
Jurnalistii cotidianului italian La Stampa au selectionat cateva imagini menite sa aduca in prim-plan impunatoarele edificii dedicate unora din cele mai frumoase biblioteci ale lumii.
Biblioteca Filologica a Universitatii Libere din Berlin
Supranumita "Creierul Berlinului" si detinand circa 700 de mii de volume, Biblioteca Filologica a Universitatii Libere din Berlin este realizata de geniul creativ al studioului international de arhitectura Foster&Partners.
Cladirea reprezinta o veritabila institutie de referinta pentru oras si un pol cultural de imensa valoare in viata intelectuala a capitalei germane.
Biblioteca Nationala a Spaniei
Fondata de Filip al V-lea in 1712 ca biblioteca regala si devenita publica abia in anul 1836, Biblioteca Nationala a Spaniei, situata in Madrid, gazduieste peste 17 milioane de documente si constituie principalul centru de documentare si informare al tarii.
Biblioteca Nationala din Singapore
Compusa din doua sectiuni impresionante, Lee Kong Chian Reference Library si Central Public Library, Biblioteca Nationala din Singapore a fost infiintata in 1823, dar intr-o prima faza era accesibila doar unui numar restrans de persoane privilegiate, pentru ca mai apoi sa isi deschida portile pentru intreaga populatie.
Biblioteca Nationala a Austriei
Gazduita intr-o cladire istorica a carei constructie dateaza din secolul al XIV-lea, Biblioteca Nationala a Austriei a fost realizata la solicitarea imparatului Carol al VI-lea, care isi dorea in mod deosebit sa detina o biblioteca la curte.
Arhit