Discuţiile iniţiate de PDL cu celelalte partide şi cu societatea civilă nu s-au soldat cu rezultate promiţătoare. Dialogul s-a blocat în revendicarea demisiei premierului.
Guvernul are o problemă de comunicare: niciunul dintre partenerii pe care i-a invitat la dialog nu vrea să stea de vorbă cu el.
Astfel, după ce marţi principalele centrale sindicale anunţaseră că nu vor participa la nicio discuţie cu puterea, ieri a fost rândul ONG-urilor să refuze, iar dialogul cu opoziţia a eşuat.
Puterea şi Opoziţia nu s-au înţeles
Reuniunea între delegaţia Puterii, condusă de Emil Boc, şi cea a USL nu a dus la niciun rezultat.
Nici nu prea avea cum, atâta timp cât cele două tabere intraseră la discuţii cu agende diferite: USL cerea demisia Guvernului şi alegeri anticipate, iar Coaliţia voia un dialog parlamentar.
"Nu ne-am înţeles asupra a nimic şi nu am progresat în interesul celor foarte mulţi oameni", a spus preşedintele PSD, Victor Ponta.
Acesta s-a plâns că nu a primit răspuns nici când a cerut demisia guvernului şi demiterea ministrului de Interne, Traian Igaş, nici când a propus o comisie comună putere-opoziţie în vederea organizării de anticipate, pentru alegerea unui Parlament cu mai puţini aleşi, votaţi uninominal.
La toate acestea, Boc a răspuns propunând crearea Consiliului de dialog Putere-Opoziţie şi instituirea unei "Ore a Guvernului", în care acesta să vină, o dată pe lună, în Parlament.
Despre anticipate, premierul a explicat că nu au rost, pentru că toate procedurile pentru a le convoca ar dura şase luni.
"Declanşarea alegerilor anticipate ar însemna în primul rând cel puţin o lună pentru pregătirea mecanismelor, două luni pentru dizolvarea Parlamentului şi încă trei luni pentru organizarea noilor alegeri", a spus Boc.
Şi UDMR, prin Kelemen Hunor, a spus că anticipatele nu sunt oportune. Singurul luc