Foto: Bogdan Iurascu / Intact Images În primele patru zile de când a fost pus la dispoziţia cetăţenilor formularul tip pentru restituirea diferenţei de taxă auto, la nivelul Administraţiilor Finanţelor Publice de Sector (1-6) din cadrul Direcţiei Generală a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti au fost înregistrate un număr de 448 de cereri de restituire a diferenţei de taxă pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi un număr de 474 de cereri de stabilire a taxei pentru emisiile poluante înregistrate după nouă formula, potrivit Ministerului de Finanţe.
Odată intrată în vigoare noua lege a taxei de poluare auto, persoanele care au plătit taxa auto după 1 iulie 2008 pot cere restituirea diferenţei de taxă auto.
O persoană care solicită returnarea diferenţei de taxă de poluare dar nu mai deţine chitanţa prin care să facă dovada achitării acesteia poate obţine o copie a documentului direct de la instituţia unde a fost efectuată plata. Statul va compensa suma de restituit cu eventualele taxe neachitate ale solicitanţilor. Restituirea sumei solicitate se va realiza în intervalul de 45 de zile de la depunerea cererii.
Odată intrată în vigoare noua formulă de calcul a taxei auto, a fost introdusă şi obligativitatea plăţii taxei pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007. Taxa pentru maşinile înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 se plăteşte la prima vânzare a maşinii, fiind suportată de către cumpărător.
Fiscul calculează şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi emite decizia în termen de două zile lucrătoare de la depunerea documentaţiei complete.
Foto: Bogdan Iurascu / Intact Images În primele patru zile de când a fost pus la dispoziţia cetăţenilor formularul tip pentru restituirea diferenţei de taxă auto, la nivelul Administraţiilor Finanţelor Publice de Sec