Spania a atras joi 6,6 miliarde de euro prin vanzarea de obligatiuni pe termen mediu si lung, nivel peste suma programata de 4,5 miliarde de euro, potrivit The Guardian.
Trezoreria Spaniei a vandut obligatiuni cu scadenta in 2016 in valoare de 1,3 miliarde de euro, la un randament de 4%, in crestere de la 3,9% la licitatia similara anterioara.
Au mai fost vandute titluri scadente in 2019 de 2,3 miliarde de euro, iar in acest caz randamentul a coborat de la 5,1% la 4,5%.
De asemenea, Spania a atras 3 miliarde de euro prin obligatiuni pe zece ani, la un randament de 5,4% fata de 6,98% la ultima licitatie asemanatoare.
Cererea pentru aceste instrumente a fost puternica, fiecare dintre cele trei emisiuni fiind suprasubscrise de peste doua ori. Pentru titlurile pe 2016 cererea a fost de 3,2 ori mai mare decat oferta, iar emisiunile cu scadenta in 2019 si 2022 au fost suprasubscrise de 2, respectiv 2,2 ori.
Standard&Poor's a anuntat vineri seara ca a retrogradat ratingul a zece tari din zona euro si l-a mentinut pe al altor sapte, decizia fiind justificata de faptul ca liderii europeni "au luat masuri politice insuficiente" pentru redresarea sistemului financiar. Calificativele acordate Austriei, Frantei, Maltei, Slovaciei si Sloveniei au fost retrogradate cu o treapta, in timp ce cele ale Italiei, Ciprului, Portugaliei si Spaniei au pierdut doua trepte. Germania, Olanda, Belgia, Estonia, Finlanda, Irlanda si Luxemburg si-au pastrat ratingurile. Spania a atras joi 6,6 miliarde de euro prin vanzarea de obligatiuni pe termen mediu si lung, nivel peste suma programata de 4,5 miliarde de euro, potrivit The Guardian.
Trezoreria Spaniei a vandut obligatiuni cu scadenta in 2016 in valoare de 1,3 miliarde de euro, la un randament de 4%, in crestere de la 3,9% la licitatia similara anterioara.
Au mai fost