Cafeaua poate reduce riscul apariţiei diabetului, arată un studiu al cercetătorilor chinezi, citat de Daily Mail.
Conform studiului, cafeaua conţine trei compuşi care pot împiedica acumularea proteinei responsabile pentru apariţia diabetului de tip doi. Cafeaua previne distrugerea celulelor care produc insulină, notează publicaţia.
Astfel, cercetătorii consideră că acidul cafeic, acidul clorogenic şi cafeina, compuşi ai cafelei, ar putea ajuta la dezvoltarea unui tratament mai eficient pentru diabet.
Cei trei compuşi ai cafelei au fost testaţi pe rând, iar cafeina s-a dovedit cea mai puţin eficientă în prevenirea diabetului, ceea ce înseamnă că şi cafeaua decafeinizată ar putea întârzia instalarea bolii.
"De fapt, cafeaua decafeinizată conţine concentraţii mai mari de acid cafeic şi acid clorogenic decât cafeaua obişnuită, deci efectul ar trebui să fie cel puţin la fel de puternic", a explicat Kun Huang de la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din Huazhong.
Noul studiu vine să confirme o cercetare anterioară, care a stabilit că persoanele care beau patru sau mai multe ceşti de cafea pe zi prezintă un risc de două ori mai mic să se îmbolnăvească de diabetul de tip doi, notează Daily Mail.
Totuşi, un cercetător britanic atrage atenţia că omologii săi chinezi au folosit un tip de cafea în care concentraţia celor trei compuşi analizaţi este mult mai mare decât în mod obişnuit.
Diabetul afectează peste 800.000 de persoane din România, boala fiind asociată cu obezitatea.
Cafeaua poate reduce riscul apariţiei diabetului, arată un studiu al cercetătorilor chinezi, citat de Daily Mail.
Conform studiului, cafeaua conţine trei compuşi care pot împiedica acumularea proteinei responsabile pentru apariţia diabetului de tip doi. Cafeaua previne distrugerea celulelor care produc insulină, notează publicaţia.
Astfel, cercetăt