Andrei Bogdan Petre, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“, a fost ales preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor. El a propus deja Ministerului un proiect – înfiinţarea certificatelor de voluntar, pe care să se regăsească şi numărul orelor de muncă.
Spune că este greu să-şi convingă colegii să se implice în acţiunile organizate, dar nu imposibil. „Ne lovim mereu de întrebarea «Mie ce-mi iese?», dar noi vrem să găsim soluţii şi pentru asta“, spune Andrei Bogdan Petre, cel care a devenit, de câteva zile, preşedinte al Consiliului Naţional al Elevilor, în urma alegerilor ce au avut loc la Târgu-Mureş.
De patru ani preşedinte
Contracandidatul său a fost Andrei Novac, din Bihor, dar constănţeanul spune că a mers acolo foarte sigur că va câştiga. „Aveam experienţa necesară“, dă el explicaţii. Şi aşa a fost: 31 de membri din 59 l-au votat.
Andrei a început să se implice în activităţile Consiliului Elevilor acum patru ani şi jumătate. Era elev în clasa a VII-a la Şcoala „B.P. Hasdeu“ din Constanţa. „Eram şeful clasei, iar un profesor a venit şi ne-a spus că se fac alegeri pentru Consiliul Elevilor. Am mers, m-am prezentat şi am fost ales. Prima acţiune a fost un carnaval pentru elevi, iar de atunci mi-am dat seama că îmi place să mă implic“, povesteşte Andrei. În 2010 a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor, apoi al Consiliului Regional.
Una dintre cele mai importante acţiuni organizate o consideră a fi „Nu-ţi da viaţa pentru 10 lei“, organizată în martie 2011, pentru descurajarea consumului de etnobotanice în rândul tinerilor. A reuşit să convingă aproape 2.500 de elevi să se implice. Acţiunea s-a finalizat cu un marş pe străzile Constanţei.
Proiectele lui Andrei
La alegerile pentru Consiliul Naţional al Elevilor, Andrei a prezentat colegilor din toată ţara ce îşi propune. Printre acţiunile sa