Partidele politice, in particular cele din coalitia de guvernare, primesc acum ce-au semanat.
Nu se poate ca dupa zeci si zeci de arestari pentru coruptie, cu flagrante si inregistrari mutiple, cu cercetati penali din cele mai inalte sfere ale puterii, o parte a populatiei sa nu traga concluzia corecta, vis-a-vis de politicieni: ati furat si continuati sa furati din bunurile si fondurile publice.
In rasuna in minte spusele Monicai Macovei, dintr-un interviu: „toti fura, inclusiv PDL. Doar nu va inchipuiti ca Emil Boc nu stie”.
Raportul Curtii de Conturi pe 2010 e devastator. Miliarde de euro cheltuite fara respectarea legislatiei in vigoare, fara ca cineva sa dea socoteala pentru neregulile constatate. Chiar si cele facute cu respectarea legislatiei, nu au temei in oportunitate si preturile platite. Ca sunt multe licitatii la care se prezinta un singur ofertant.
Toate acestea se razbuna acum, la scadenta.
Demonstrantii striga lozinci impotriva tuturor partidelor, Ludovic Orban a simtit pe propria piele calitatea de membru de frunte al opozitiei. Dupa 22 de ani de democratie, demonstrantii din piata Universitatii nu mai doresc partide, adica nu mai vor democratie. Ca nu s-a inventat un alt mod de conducere democratica, fara partide. Aici suntem.
Si au dreptate. Opozitia zice: plecati voi, sa venim noi. Ca sa ce? Exista vreo garantie ca se va schimba ceva, prin venirea opozitiei? Nu exista. Au mai fost la guvernare, de cateva ori si n-au facut nimic. Au furat si ei ca si ceilalti. Baroni fara frontiere, sau elite de prada transpartinice, cum zice dl Patapievici. In plus, in contextul crizei economice globale, provocata de statul social si nemunca anumitor categorii de cetateni, venirea USL la guvernare ar reprezenta bomboana pe coliva economiei si stabilitatii Romaniei.
Probabil ca singura motivatie a opozitiei este sa-