Revoltele care "au pus stăpânire" în ultimele cinci zile pe Piaţa Universităţii şi pe centrele marilor oraşe din România vin într-un moment nepotrivit pentru mediul de business local, însă furia oamenilor arată eşecul actualei guvernări în special şi al clasei politice în ansamblu.
Ce este contestat este un model de societate, întrebările sunt dure şi dincolo de capacitatea limitată a Guvernului de a acţiona ele trebuie să îşi găsească un răspuns pentru că pun în discuţie fundamentele statului.
Tinerii antreprenori şi executivi români spun la unison că executivul ar fi putut face mai multe pentru a scoate economia din caruselul distructiv al crizei.
Călin Fusu, CEO al Neogen, crede că românii care au "ocupat" în ultimele cinci zile Piaţa Universităţii au ieşit în stradă cu "agende" proprii.
"Nici nu prea ştiu ce vor oamenii care au ieşit la miting. Sunt unii care nu se descurcă şi speră să îi ajute statul şi alţii care cer să se schimbe guvernarea. Eu nu cred că se va schimba nimic. În Siria au murit oameni la manifestaţiile de stradă şi nu s-a schimbat regimul. Singurul lucru care s-ar putea schimba în urma acestor evenimente ar putea fi guvernul."
Managerul se arată însă surprins că oamenii au ieşit acum în stradă în condiţiile în care românii nu sunt obişnuiţi să organizeze proteste violente.
"Românii nu sunt "ieşitori" în stradă, a apărut însă un factor declanşator care s-a nimerit să apară în momentul acesta şi mulţi au simţit că este o ocazie unică pentru a protesta."
Fusu, care conduce un business ce a încheiat anul trecut cu un rulaj de 4 milioane de euro, nu are multe lucruri de reproşat actualului guvern, însă subliniază că actualii oficiali comunică defectuos.
"Sunt satisfăcut de cum se mişcă guvernul, ar trebui însă să comunice mai bine. După mine, măsurile care ar trebui luate sunt coborârea n