Mulţimea care se adună zi de zi în Piaţa Universităţii cuprinde voci atât de diferite, care sunt deranjate sau chiar furioase din cauze uneori fără nici o legătură una cu alta, încât spaţiul din centrul Capitalei pare că s-a transformat într-o agora veritabilă. Spre deosebire de protestele şi mitingurile organizate politic, unde vezi aceeaşi tipologie de oameni, cu acelaşi mesaj, în Piaţa Universităţii măsura autenticităţii este dată chiar de această diversitate.
Studenţii cer drepturi pentru tineri, eliminarea corupţiei şi îi îndeamnă pe oameni să iasă la protest, acesta fiind un moment care nu a mai existat demult în societatea românească. Tinerii şomeri sunt nemulţumiţi că liderii politici nu le oferă nici o şansă să ridice capul. Membrii diverselor organizaţii neguvernamentale cer asigurarea egalităţii de şanse şi a atitudinilor nedemocratice precum rasismul sau misoginismul.
Studentul Tudor Stroiescu spune că "în democraţia nesănătoasă în care trăim, a fi acasă în momentul acesta este practic o crimă".
Economistul Liviu cere o guvernare tehnocrată şi anchetarea tuturor celor care au o avere de peste 1 milion de euro.
Elevă în clasa a XII-a, Bianca Griparis este împotriva eutanasierii câinilor maidanezi care au fost deja sterilizaţi şi îi transmite preşedintelui următorul mesaj: "Băsescu criminalul omoară animalul".
În vârstă de doar 17 ani, elevul Matei Mandea consideră că Traian Băsescu "i-a distrus viitorul" şi că vrea să demonstreze, nu să vandalizeze.
Stelian Stoicescu, antreprenor de 48 de ani, se declară scârbit că USL, care ar avea şansa să schimbe ceva politic, se afişează cu aceleaşi personaje pătate precum Ion Iliescu, la fel de rău precum Traian Băsescu, în opinia sa.
Tânăr profesor de psihologie, Stelian Răgălie a creat pe loc un scurt manifest al oamenilor din Piaţa Universităţii.
Studentul Marian Florăne