În an de grea criză, de maximă sărăcie, în 2011-le care a adus constănţenilor cel mai mare cost la întreţinere, au fost semnate 44 de contracte sau acte adiţionale (inclusiv cele de la finele lui 2010).
Primarul Radu Mazăre s-a alăturat protestatarilor de la Constanţa şi a scandat mesaje împotriva preşedintelui Traian Băsescu.
A reproşat, în declaraţiile sale, faptul că guvernarea actuală a cheltuit peste 80 de milioane de euro pentru dubele jandarmilor şi a cumpărat cinci milioane de cartuşe. Evident, edilul a reclamat faptul că, dacă nu s-ar fi cheltuit banii pe toate acestea, nu s-ar fi tăiat subvenţia pentru căldură. Ce nu spune Mazăre niciodată este câţi bani dă anual pe licitaţii Primăria pe care o conduce. Pentru ce şi cui, care este clientela sa şi către cine se duc banii publici ai Constanţei. Nu este greu să găseşti contractele municipalităţii. Şi nici să vezi cum, an de an, aceleaşi firme se succed pe podiumul câştigătorilor. Printre acestea se află şi... nume de nume.
Vom face o trecere în revistă a contractelor de la finele lui 2010 şi din anul 2011 pe care Primăria lui Radu Mazăre le-a încheiat cu diverşi agenţi economici. În an de grea criză, de maximă sărăcie, în 2011 care a adus constănţenilor cel mai mare preţ la întreţinere, au fost semnate 44 de contracte sau acte adiţionale (inclusiv cele de la finele lui 2010). Anul 2010 s-a încheiat cu contractul nr. 152.550 din 7 decembrie, câştigat pentru 132.728,81 lei de BMG Bucovina. De fapt, era un act adiţional la contractul pentru lucrările de reabilitare şi modernizare ale Căminului de persoane vârstnice.
Chiar şi pe 29 decembrie 2010 se lucra la Primărie. Atunci s-a semnat contractul nr. 161.342, în valoare de 170.000 de lei, pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice necesare accesării POR Axa 1 pentru proiectul „Restaurarea şi reamenajarea