"Accesarea banilor europeni ar putea ajuta România să îşi rezolve multe probleme", a declarat pentru RFI Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune.
Fondul social european poate fi folosit pentru reducerea ratei şomajului, dar şi pentru a rezolva alte probleme, spune Laszlo Andor, la Copenhaga, cu ocazia lansării Anului european al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii.
"Nu există soluţii valabile peste tot. Ţări ca Danemarca stau mai bine decât media europeană, în vreme ce ţări ca România au o mulţime de probleme şi au apelat la ajutor financiar internaţional pentru a depăşi criza. E foarte important ca Guvernul de la Bucureşti să îşi stabilească o foaie de drum realistă: să reducă rata şomajului şi să identifice cum pot contribui diferite categorii de vârstă la diminuarea ratei şomajului. Ar trebui să fie parte din strategia României pe 2012 şi Fondul Social European poate fi folosit pentru a atinge acest obiectiv", declară Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune. Fonduri europene Laszlo Andor, comisarul european pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale şi incluziune
"Problema e că din păcate, România e una din ţările europene cu cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor europene. A fost o mulţime de probleme la acest capitol, ştiu că a fost numit anul trecut un ministru care să se ocupe tocmai de accesarea acestor fonduri, sunt bani care pot fi folosiţi inclusiv pentru proiecte care vizează îmbătrânirea populaţiei, dar şi pentru a rezolva alte probleme, cum ar fi situaţia minorităţii rome", afirmă Laszlo Andor.
Comisia Europeană a lansat la Copenhaga Anul Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii. E un proiect de amploare, care îşi propune să genereze proiecte în toată statele mem