Cercetari recente realizate la Institutul Max Planck din Germania arata ca berea sumeriana ar fi putut sa nu contina alcool, asa cum se credea pana acum.
Peter Damerow, de la Institutul Max Planck din Germania, istoric si expert in scrierea cuneiforma, a revazut descoperirile legate de producerea si consumul de bere de acum cateva mii de ani, concluzionand ca ceea ce fabricau sumerienii cu greu se putea numi bere, relateaza LiveScience.
"Date fiind cunostintele noastre limitate legate de procesul de fabricare, nu putem spune cu siguranta nici macar daca produsul lor final continea sau nu alcool", scrie Damerow intr-un raport publicat in Cuneiform Digital Library Journal.
Desi exista date legate de materia prima, cu greu pot fi gasite unele despre procesul de productie al berii.
Cercetari recente realizate la Institutul Max Planck din Germania arata ca berea sumeriana ar fi putut sa nu contina alcool, asa cum se credea pana acum.
Peter Damerow, de la Institutul Max Planck din Germania, istoric si expert in scrierea cuneiforma, a revazut descoperirile legate de producerea si consumul de bere de acum cateva mii de ani, concluzionand ca ceea ce fabricau sumerienii cu greu se putea numi bere, relateaza LiveScience.
"Date fiind cunostintele noastre limitate legate de procesul de fabricare, nu putem spune cu siguranta nici macar daca produsul lor final continea sau nu alcool", scrie Damerow intr-un raport publicat in Cuneiform Digital Library Journal.
Desi exista date legate de materia prima, cu greu pot fi gasite unele despre procesul de productie al berii.