Peste o sută de profesori se află zilele acestea la Sibiu, unde participă la sesiuni de formare în care învață, de la specialiști americani, cum să folosească resurse moderne de predare la clasă, în cadrul proiectului ”Școala Discovery”. Daniel Funeriu, prezent la eveniment, i-a îndemnat pe profesori să fie creativi și să nu predea exclusiv după manual. Sursa: Agerpres
Proiectul „Şcoala Discovery”, un parteneriat între Discovery Channel și Ministerul Educației, este destinat susținerii învățământului științific din școli și integrării resurselor audio-video și new media în procesul de educație.
TV și online
Proiectul se adresează elevilor de 10-18 ani şi are două componente principale: o serie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific, ce vor putea fi urmărite pe Discovery Channel, şi materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente.Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară.
Programul nu înlocuiește munca la clasă
„Cred că un astfel de program poate schimba semnificativ relația profesor- elev și stilul de predare. Profesorul se raportează de multe ori mai mult la obiect, adică la manual, decât la obiectiv. Când are ceva de predat, merge automat la manual, în loc să se gândească la metode atractive de predare”, a spus Daniel Funeriu. El a precizat că lecțiile Discovery nu vor substitui munca de la clasă, ci sunt „un plus oferit elevilor”.
„Haideți să căutăm soluții!”
Ministrul Educației i-a îndemnat pe profesori să se implice în această inițiativă și să o promoveze în școlile din care provin. I-a sfătuit pe cei care nu au televizoare în toate clasele să găsească soluții simple. „Sigur, dacă vom căuta doar probleme, le vom găsi, haideți însă să căutăm soluții. Puteți lua un cărucior, cu care să transporta