„Când iese Piaţa, se schimbă viaţa” (Gândul). „Păcat, păcat, de mitingul furat!” (Jurnalul Naţional). „Ce facem mai departe” (România Liberă). „Ponta&Antonescu au încercat să forţeze sancţionarea României” (România Liberă).
„Anti-sistem?” Mircea Cărtărescu scrie în editorialul Evenimentului Zilei aşa “nu cred că revoltele din acest ianuarie agitat sunt revolte anti-sistem, cum începe să circule un fel de cuvânt de ordine. Sunt revolte evident împotriva Puterii, considerată vinovată de diverse rele, între care pe primul loc se află scăderea nivelului de trai. Din acest punct de vedere ne înscriem în normalitate. Personal, sunt foarte de acord şi cu demisia lui Traian Băsescu, şi cu alegerile anticipate.
Sunt foarte sceptic însă în privinţa consecinţelor acestor acţiuni politice. va rezista această fragilă stabilitate economică unei schimbări de echipă bruşte, petrecute sub presiunea străzii? Cine crede că, oricum, nu poate fi mai rău ca acum, n-are decât să iasă în stradă pentru căderea structurii actuale de putere. Nu e, în sine, nicio pagubă. Poate că ne vom lămuri astfel, o dată pentru totdeauna, şi în privinţa competenţelor Opoziţiei.”
„Când iese Piaţa, se schimbă viaţa”. Cristian Tudor Popescu e de părere în Gândul că “pentru România ar fi groaznic să îşi mai alunge de la putere un preşedinte prin demonstraţii de stradă soldate cu victime. Soluţia o reprezintă alegerile parlamentare anticipate. Să se constituie o organizaţie civică, civilă, denumită "Piaţa Universităţii" în care să poată intra oameni din toată ţara, studenţi, pensionari, oameni ai muncii, ţărani sau intelectuali, cu condiţia să nu fie membri ai niciunui partid. "Piaţa Universităţii" ar funcţiona ca un supraveghetor civic al clasei politice. Dacă lucrurile o iau razna ea poate căpăta autoritatea unui semnal greu pentru societatea românească”
„Păcat, păcat, de mitingul