“Războiul foametei” pornit de români vinerea trecută a ajuns, ieri, la episodul al şaptelea. Încheind o săptămână de proteste, revoltaţii fără culoare politică, ajunşi la limita răbdării, au asediat iarăşi centrul Bucureştiului în fierbere. “Războiul foametei” pornit de români vinerea trecută a ajuns, ieri, la episodul al şaptelea. Încheind o săptămână de proteste, revoltaţii fără culoare politică, ajunşi la limita răbdării, au asediat iarăşi centrul Bucureştiului în fierbere.
Aceşti oameni, pe care îi unesc celemai diverse nemulţumiri faţă de guvernanţi şi care au înfruntat frigul seară de seară în Piaţa Universităţii, au primit un “ajutor” pe care nici măcar nu şi l-au dorit! Opoziţia a scos ieri, în jurul orei 15.00, în zona Arcului de Triumf, câteva mii de manifestanţi veniţi din toată ţara, care au protestat însă la o distanţă de 4 kilometri faţă de nucleul “războiului foamei” din Piaţa Universităţii. Diferenţa dintre primii, majoritatea membri ai partidelor care formează USL, şi oamenii care nu ştiu cum să spună mai clar că nu vor afiliere politică se vede în revendicările de pe pancartele ridicate deasupra capetelor.
Unul dintre cei trei tineri care, în noaptea de 15 ianuarie au jefuit un magazin de telefoane mobile în timpul protestelor de la Bucureşti a fost arestat. Magistraţii Judecătoriei sectorului 3 au decis ca individul să stea după gratii 29 de zile, iar ceilalţi doi huligani participanţi la furt să fie cercetaţi în libertate, pentru complicitate. În urma incidentelor produse la mitingurile care au paralizat centrul Capitalei, 43 de persoane s-au ales cu dosare penale pentru ultraj, tulburarea ordinii publice, distrugere, port ilegal de arme albe şi de droguri.
Un bucureştean de 37 de ani, Mihai Câlţea, susţine că a fost bătut de jandarmi, zilele trecute, în timp ce se îndrepta de la Unirii către Universitate. “Nu am făcut nimic, nici m