A cucerit titlu după titlu, recunoaştere internaţională şi simpatia tuturor românilor, iar acum se întoarce acasă şi vrea să aducă foloase comunităţii. „Ivan al nostru” îl numesc foştii consăteni de la Mila 23, din Delta Dunării, unde Patzaichin vrea să plimbe turiştii cu „canotca”.
Ivan Patzaichin îşi pune cariera în slujba comunităţii de la Mila 23, din care provine, iar proiectul său ambiţios se numeşte „Rowmania, o mişcare cu canotcă şi pagaie?, prin care campionul vrea să schimbe România.
Ivan vrea, în primul rând, să întoarcă în Delta Dunării bogăţia care l-a însufleţit. „Mişcarea Rowmania a pornit de la dorinţa de a sprijini comunităţile locale din Delta Dunării, printr-un proiect de turism sustenabil. Este o idee de suflet, mai veche, care mă leagă de Deltă şi de originile mele. Zonele naturale şi locuitorii lor sunt bogăţii unice pe care merită să le preţuim mai mult. Turismul eco nu înseamnă o întoarcere în trecut, este un mod inteligent şi modern de dezvoltare având ca principali beneficiari oamenii locului şi tradiţiile?, spune Ivan Patzaichin.
Rowmania este iniţiativa multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, născut la Mila 23, în Delta Dunării, de a lansa o mişcare cu vocaţie europeană, de încurajare a ecoturismului cu barca cu vâsle, atât în ţară, cât şi la nivel internaţional. Proiectul este gândit ca o platformă deschisă prin care se vor realiza diverse alte proiecte, produse integrate de ecoturism, campanii pentru încurajarea şi popularizarea agrementului cu barca cu vâsle. Turiştii vor găsi în Delta Dunării canotca, centrele de închiriat şi traseele Rowmania şi vor putea participa la Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle.
Festivalul a debutat în 2011, între 2 şi 4 septembrie, la Tulcea, într-un format unic în Europa de Est, propunându-şi, încă de la prima ediţie, să devină principalul eveniment inte