Precipitații mixte s-au semnalat în această după-amiază în Muntenia, Moldova și Dobrogea, iar meteorologii au anunţat extinderea lor în a doua parte a nopții care urmează și pe parcursul zilei de mâine - în vestul şi nord-vestul ţării. Sursa: ADI PÎCLIŞANSursa: Foto: Reuters
1 /.
În aceste regiuni, temperaturile nocturne vor fi exclusiv negative, favorizând producerea de polei sau ghetuș. Prognoza este valabilă până mâine, la ora 18.00, când vor fi ninsori în zona montană.
În zona de munte, în Maramureş, în Transilvania şi în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Pentru restul regiunilor se anunţă ploi şi lapoviţă. În sud şi sud-est înnorările vor fi temporare, iar ploile vor fi posibile doar izolat.
Temperaturile maxime cresc uşor şi vor ajunge până la 9 grade în sudvestul ţării. În depresiunile intramontane închise din Carpaţii Orientali, termometrele vor fi negative şi nu vor trece de minus 2 grade (la Miercurea Ciuc).
În Capitală, dimineaţă va fi mai rece decât cea de astăzi, cu o temperatură aproximativă de minus 5 grade. La prânz, maxima va fi de 7 grade la staţia Băneasa şi chiar 9 grade la staţia de la Filaret.
Vântul a suflat cu 90 km/h
Astăzi, în Carpaţii Meridionali și Orientali, vântul a suflat cu o viteză de 80, până la 90 km/h. Noaptea aceasta și mâine, mai ales în Carpații Occidentali, unde vântul va prezenta aceleaşi intensificări şi va viscoli.
Riscul declanşării avalanşelor în masivul Bucegi şi pe versantul nordic al munţilor Făgăraş, la peste 1.800 de metri, se menţine ridicat şi mâine, din cauza stratului de zăpadă instabil, se arată în Raportul zilnic privind situaţia hidrometeorologică şi a calităţii mediului, publicat, vineri, pe site-ul Ministerului Mediului şi Pădurilor (MMP).
SITUAŢIA LA ORA 18.00:
Ninge viscolit în:
- jud. Prahova pe DN 1 km