Ca să-i prindă pe cei 13 tineri acuzaţi de fraude informatice pe internet, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Gorj le-au luat declaraţii victimelor prin intermediul serviciile secrete americane.
11 inculpaţi au fost trimişi în judecată, din care şapte în stare de arest, pentru iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Aceştia sunt acuzaţi că, în perioada 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate,autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice, au indus în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor. Au fost identificate până în prezent aproximativ 200 de victime din Statele Unite ale Americii, plângerile acestora ajungând la Gorj prin intermediul serviciilor secrete americane.
„Au fost trimişi în judecată un număr de 11 inculpaţi, din care şapte în stare de arest. Iniţial au fost arestaţi 13, dar ulterior Curtea de Apel Craiova a pus în libertate şase inculpaţi. În dosar avem circa 200 de victime, sunt mult mai multe, dar 200 au plângeri. Au luat legătura cu ei prin intermediul reprezentanţilor Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti", a declarat Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj.
Prejudiciul este deocamdată de aproximativ şase milioane şi jumătate de dolari.Printre inculpaţi se numără şi doi stomatologi, din Bumbeşti-Jiu şi Caraş-Severin. Toţi sub aceeaşi acuzaţie, de comitere de fraude informatice.