Parlamentul se reuneşte, luni, într-o sesiune extraordinară convocată urmare a manifestaţiilor din stradă din ultimele zece zile şi de la care se aşteaptă un mesaj al clasei politice care să detensioneze situaţia politică şi socială, însă un rezultat concret nu este încă preconizat.
Şedinţa Parlamentului va fi, de fapt, o dezbatere a situaţiei politice actuale, de la care inclusiv protagoniştii, adică reprezentanţii partidelor politice, aşteaptă exerciţii oratorice şi mai puţin soluţii concrete.
Reuniunea va începe la ora 13.00, cu un discurs al premierului Emil Boc, urmat de intervenţii ale parlamentarilor din toate grupurile politice. Nu este prevăzută o oră la care să se încheie această dezbatere şi nici să fie luată vreo decizie.
Oricum, sesiunea extraordinară va fi precedată, în cursul dimineţii, de şedinţa coaliţiei de guvernare, pe de o parte, iar pe de altă parte de şedinţa comună a conducerilor PSD, PNL şi PC, dar şi de reuniuni în grupurile parlamentare. În toate aceste şedinţe, combatanţii urmează să-şi stabilească propriile strategii.
Soluţia cu care se va ieşi din "păruiala" din plen - aşa cum au anticipat a fi şedinţa veterani ai Parlamentului - nu se întrevede şi nu se ştie nici măcar dacă se va reuşi realizarea unui acord asupra deciziilor viitoare. Pentru că paleta este largă şi nici în cele două tabere - putere, opoziţie - nu există consens pentru o măsură.
Opoziţia, profitând de faptul că guvernarea este prima care trebuie să deconteze nemulţumirea societăţii, a lansat cereri care merg până la măsuri extreme, cum ar fi demisia tuturor parlamentarilor, care nu ar aduce, de altfel, decât alegeri parţiale, nu anticipate, care ar fi urmate obligatoriu de alegerile la termen. Demisia Guvernului Boc, învestirea unui Cabinet de tehnocraţi, alegeri parlamentare anticipate, demisia preşedintelui Băsescu sunt solicitările pe car