Amalia Enache, frumoasa ştiristă de la Pro TV, se poate lăuda că are trei biblioteci. Una în casa părintească, la care au contribuit, bineînţeles, şi părinţii săi, una strânsă de ea în adolescenţă, când a citit foarte, foarte mult, şi cea de-a treia în casa în care locuieşte în prezent, în care a adunat cărţile de suflet din ultimii ani. Aceasta este o bibliotecă total atipică. Pe de o parte, pentru că are rol şi de scară şi, pe de alta, pentru că a fost realizată şi din donaţii, din exemplarele "moştenite" de la prietenii săi care s-au mutat din ţară şi şi-au lăsat cărţle în urmă.
Dragostea pentru cărţi i-a fost insuflată încă de mică, când îi erau citite poveşti, şi a continuat în perioada adolescenţei, când Amalia citea toate romanele care îi erau livrate de verişoara sa. "Citesc de foarte mică, am cerut să merg la şcoală de la şase ani ca să pot să-mi citesc singură poveştile. În adolescenţă mi s-a întâmplat de multe ori să fac o obsesie pentru un scriitor. Am citit cu sete şi probabil că obsesiv tot ce au scris: Mircea Eliade, Marin Preda, Feodor Dostoievski, Pascal Bruckner, Milan Kundera", ne-a povestit Amalia, recunoscând că s-a înscris la biblioteca publică şi cea studenţească ca să poată să-şi potolească setea şi curiozitatea.
Uşor, uşor, a început să strângă cărţile care îi plăceau, iar acum şi-a alcătuit o bibliotecă "cu de toate", extrem de diversificată. "Eu citesc beletristică şi puţină poezie, iar acum mi-e greu să mă mai întorc la clasici, prefer autorii contemporani. În bibliotecă nu am cărţi «asortate», decorative şi nici Enciclopedia Britanică în ţiplă", spune vedeta. Ea nu are normă la cumpărat, nici la citit, iar când vine vorba despre o carte pe care şi-o doreşte cu orice preţ, o caută chiar şi la anticariat. A încercat Şi audio- book-ul, cărţi audio pe care le poate asculta la drum lung, dar spune că nu o satisfac de