Se spune ca dieta fara salata nu este posibila. Salatele din legume, crude sau fierte, combinate intre ele sau simple, cu sau fara ou, cu sau fara carne sunt cea mai buna si sanatoasa alegere.
Mai mult, salata in dieta care urmareste scaderea in greutate este obligatorie pentru mai multe motive. Este buna la gust, numarul combinatiilor sunt, practic, infinite, are putine calorii si ofera o placuta senzatie de satietate.
Poti folosi mai multe tipuri de salate, frunze verzi, legume crude. Acestea din urma pot fi folosite si fierte in prealabil. Combinata salata in dieta este varianta ideala pentru perioada de vara, dar si garnitura ideala pentru carne si branza. Combinatiile sunt practic nenumarate. Combina frunzele verzi de salata cu spanac. Adauga rosii si castraveti, vara si morcov si telina, iarna. Adauga boabe de porumb fierte, nuci si stafide. Nu uita ca este ideal sa adaugi in salata ceapa cruda sau praz, recomanda Cuisineaz.com .
Salatele cu ou sunt o mancare in sine. Un ou fiert tare are doar 80 de calorii si este o sursa de proteine care asigura o confortabila senzatie de satietate. Combinat cu salata, spanac verde, legume fierte sau crude este o completa masa.
In salata se poate adauga carne de pui fiarta sau preparata la gratar. Ceea ce conteaza este cantitatea de carne. Proportia ideala este o parte carne si trei parti salata (legume crude sau fierte, salata sau alte frunze verzi), si inseamna o masa completa.
Esential, indiferent de combinatia folosita este dressingul. Acesta nu trebuie sa contina maioneza sau exces de grasimi. La o portie de salata o lingura de ulei este suficienta. Adauga iaurt degresat, ierburi aromate. Pune ardei iute si foloseste suc de lamaie proaspat, otet balsamic de buna calitate. In loc de suc de lamaie incearca suc de grapefruit sau suc de portocale.
Salate