Gigi Becali "aniverseaza" implinirea a 9 ani de cand a preluat, mai mult sau mai putin legal, controlul total asupra celui mai iubit club de fotbal din Romania, Steaua Bucuresti.
"Mutarea" care a schimbat definitiv fata fotbalului romanesc, in general, si a Stelei, in special, a fost facuta la inceputul anului 2003. Atunci, pe 23 ianuarie, in cadrul unei sedinte care si acum este discutata si contestata, asociatia non-profit care detinea echipa de fotbal dupa "ruperea" acesteia de Ministerul Apararii a cedat controlul unei societati al carei actionar majoritar a devenit Gigi Becali.
Latifundiarul isi anuntase intentiile, cum altfel decat in direct la unul din putinele posturi TV de atunci, cu cateva saptamani inainte de sedinta.
"Gata, ba, ca m-am saturat sa mai fiu finantator. Vreau sa fiu actionar. Vreti, bine, nu vreti, care e problema? Nu mai dau bani! Vreau sa fiu actionar patron, nu mai vreau sa fiu finantator! Finantator, adica sunt fraier, aia e!", urla becali in fata camerelor de luat de vederi, intr-o convorbire telefonica cu Viorel Paunescu, dupa doua sezoane in care imprumutase Steaua cu cateva milioane de dolari.
Devenit actionar majoritar si mai apoi patron "plin" al Stelei, dupa ce asociatia non-profit, Viorel Paunescu si Victor Piturca au fost scosi din "scena", Gigi Becali si-a expus planurile intr-un amplu interviu acordat, in urma cu 9 ani, celor de la Prosport.
In cele ce urmeaza vom analiza cele mai importante promisiuni facute de Gigi Becali, precum si daca acestea au fost puse in practica de finantator:
"Daca vreti echipa adevarata, o sa vedeti de-acum inainte. Au plecat sute de jucatori, in loc sa fie tinuti in tara, sa le creasca valoarea."
Steaua lui Becali a avut o perioada scurta in care aceasta regula a fost respectata pentru ca ulterior jucatori importanti