Mai mulţi parlamentari liberali şi-au redactat demisiile din Parlament şi i le-au predat preşedintelui Crin Antonescu, în cadrul unei şedinţe informale desfăşurate ieri seară.
Majoritatea celor prezenţi şi-au manifestat acordul cu ideea demisiei. Decizia liberalilor a venit după ce, în prima parte a zilei, reprezentanţii USL nu s-au pus de acord în privinţa strategiei pe care o vor urma pentru a-şi îndeplini obiectivul „alegeri anticipate". Ideea demisiei nu este agreată de social-democraţi, care propun fie grevă parlamentară, fie manifestaţii de stradă.
Printre liberalii care şi-au scris demisiile se numără deputaţii Ludovic Orban, Adriana Săftoiu, Alina Gorghiu, Lucia Varga şi senatorii Mircea Diaconu şi Varujan Vosganian.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri-seară, că parlamentarii liberali doresc, după ce Puterea a refuzat declanşarea de anticipate, ca deputaţii şi senatorii USL să demisioneze din funcţii, el precizând că vor urma discuţii cu partenerii social-democraţi, înainte de hotărârea finală. „Din ce am discutat deocamdată în această seară se poate degaja, şi sunt mandatat să comunic acest lucru, un consens în legătură nu numai cu disponibilitatea, dar cu dorinţa parlamentarilor liberali de a ne retrage din acest Parlament şi a nu reveni decât atunci când vom reveni prin votul românilor chemaţi la urne", a spus Antonescu.
„Vom discuta cu partenerii noştri din PSD, din PC, şi vom încerca să găsim o soluţie comună. Noi ne-am dori să fie aceasta", a spus Antonescu. Liderul PSD, Victor Ponta, s-a arătat rezervat faţă de propunerea liberalilor. El a afirmat că în următoarele zile liderii USL se vor întâlni pentru a lua „decizia corectă" privind raportarea faţă de actuala putere.
Sesiune fără soluţii
Dialogul surzilor nu s-a manifestat doar în USL, ci şi între Putere şi Opoziţie, la sesiunea extraordinară convoc