Veteranul lotului naţional de box şi-a început pregătirea pe 2012 cu un cantonament la altitudine şi doreşte ca la turneul din aprilie, de la Istanbul, să obţină biletul pentru Londra.
Aglomeraţie mare la începul acestui an la Complexul Sportiv Naţional Piatra Arsă, din Bucegi. Gimnaştii, luptătorii şi boxerii au urcat la hotelul situat la 2.000 de metri altitudine pentru "a se încărca cu forţă şi energie", aşa cum explică antrenorii ce-i însoţesc. Un cantonament dur, ce presupune alergarea, pe ger şi vînt, pe traseele de zeci de kilometri de pe platoul alpin. Asta însă nu le şterge nicicum plicitiseala ce-i cuprinde parcă tot mai mult cu fiecare zi ce trece. "E prea izolat aici", spune Bogdan Juratoni, singurul pugilist calificat pînă acum la Jocurile Olimpice de la Londra. "Nu-mi place muntele, nu-mi place zăpada, nu-mi place să mă ud", se aude şi Flavius Koczi, liderul echipei masculine de gimnastică.
Vesel, doar unul!
Dintre toţi sportivii, unul singur reuşeşte să se distingă în decorul îngheţat de la Piatra Arsă. Prin statură, prin atitudine, prin vîrstă. Pugilistul Ionuţ Gheorghe a rămas un personaj pitoresc. Un tip robust la aproape 28 de ani, muncitor, ambiţios, cam repezit, jovial, vorbăreţ şi mereu pus pe glume. "Sînt abonat de ani buni la Piatra Arsă. Am urcat de şapte ori aici astfel încît am devenit de-al casei, ştiu toate cotloanele şi din hotel şi de-afară! De fiecare dată însă cînd am urcat la munte, am făcut şi treabă", a mărturisit sportivul.
Ionuţ Gheorghe nu concepe să rateze şansa de a participa la a treia Olimpiadă din carieră. "În box este un lucru mare. Unii nu prind nici o Olimpiadă, iar eu vreau şi la Londra", a spus mîndru pugilistul. "Este ultimul meu cartuş!", a adăugat el.
A trecut peste greutăţi
După succesul de la Atena 2004, unde a cucerit medalia de bronz olimpic, cariera sportivă a lui Ionuţ a c