Mandatul lui Robert Rekkers, cel care conducea banca de peste 9 ani, expira în aprilie, iar boardul nu mai voia să i-l reînnoiască.
Robert Rekkers, 52 de ani, a demisionat pe neaşteptate din poziţia de director general (CEO) al Băncii Transilvania, a treia instituţie de pe piaţă după active, locul său fiind luat interimar de Peter Franklin, reprezentantul principalului acţionar al BERD în consiliul de administraţie.
Lui Robert Rekkers îi expira mandatul în aprilie, iar conform unor surse din piaţă consiliul de administraţie şi principalii acţionari nu ar mai fi vrut să i-l prelungească pentru a patra oară consecutiv. Discuţiile pe tema prelungirii mandatului lui Rekkers s-au purtat pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a anului trecut.
Consiliul de administraţie întrunit joi 19 ianuarie a luat act de demisia lui Rekkers, plecarea intrând în vigoare începând cu 1 februarie.
Anunţul plecării neaşteptate a lui Rekkers a fost pus vineri dimineaţă pe sistemul bursei de la Bucureşti, acolo unde se tranzacţionează acţiunile băncii, provocând stupoare în lumea bancară.
Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie de aproape un deceniu şi unul dintre principalii acţionari, a declarat: "Îi mulţumesc lui Robert Rekkers în numele meu, al membrilor consiliului de administraţie şi al acţionarilor, pentru contribuţia sa timp de peste 9 ani la ceea ce înseamnă azi Banca Transilvania. A fost cu siguranţă un factor esenţial al succesului BT".
De partea cealaltă, olandezul Robert Rekkers, unul dintre cei mai longevivi directori executivi din sistemul bancar, a menţionat la plecare: "Cu siguranţă, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte în cariera mea şi sunt mândru de rezultatele obţinute aici. Mi-a plăcut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am întâlnit la BT şi mă bucur că banca a devenit una dintre cele mai mari instituţ