Ofiţerii de la Secţiile 1 şi 3 din Capitală puseseră la punct o reţea „profesionistă“ de colectare a şpăgilor în teren.
Poliţiştii de la Secţiile 1 şi 3 din Capitală arestaţi preventiv pentru corupţie, dar şi pentru fapte comise cu violenţă, vor ajunge mâine la Curtea de Apel Bucureşti. Agenţii vor să fie cercetaţi în libertate pe motiv că n-ar fi pericol social. Acuzaţiile procurorilor nu numai că-i contrazic, dar aduc în prim-plan că poliţiştii aduseseră şpaga la rang de obligaţie. Ei făceau legea străzii, ei decideau ce şofer mai poate avea permis auto sau ce prostituată avea dreptul să facă „ochi dulci" clienţilor. O parte dintre ei au primit deja, săptămâna trecută, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Surprize
Procurorii care instrumentează dosarul privind scandalul de corupţie din Poliţie au avut surprinza ca, în urma monitorizărilor efectuate de serviciile secrete, să constate că agenţii de la „Ordine Publică" opreau şoferii în trafic şi îi ameninţau că sesizează Poliţia Rutieră că au încălcat regulile de circulaţie, în cazul în care nu sunt „atenţi" cu ei. „Poate aveţi nevoie de permis, totuşi. Ce facem, colegu'?", îşi începeau „telenovela" agenţii de la „Ordine Publică".
Investigator sub acoperire oprit în trafic
În „misiunile" lor, poliţiştii au avut ghinionul de a opri în trafic şi un investigator sub acoperire, care fusese infiltrat de anchetatori pentru a demonstra faptele de corupţie de la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Secţiei 3 din Capitală. La 7 decembrie 2011, agentul Răzvan Dumitru, în timp ce conducea o autospecială a Ministerului de Interne, a urmărit şi a oprit în trafic un autoturism Mercedes, condus de un investigator sub acoperire, pe motiv că acesta figura ca având permisul auto suspendat, iar autoturismul avea expirată inspecţia tehnică periodică.
După oprire, utilizând un tipar infr